Tillbaka till Bygga Konst / Land Arc Kids

Pedagogerna

Onsdagarnas workshops i Bygga Konst/Land Arc Kids leds av Camilla Backman, Clara Norell och Charlotte Elm Ravn, alla med mångårig erfarenhet av konstpedagogiskt arbete och hållbarhetstänkande. Camilla Backman och Clara Norell arbetade med Kivik Art Centre redan förra säsongen, Charlotte Elm Ravn har tidigare arbetat med Kulturpedagogiska enheten i Simrishamn.
Workshoparna Multiplera leds av Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm från MuralCentralen.

Camilla Backman. Foto: Clara Norell

Camilla Backman

Utbildad bildkonstnär vid Goldsmiths College i London och har sedan examen 2001 arbetat
med och undervisat i konst i en rad olika former.
Camilla har stor vana vid att arbeta med barn och ungdomar i pedagogiska, kreativa och skapande
sammanhang. Under flera år var Camilla ansvarig för Kulturgarantins konstdel i Simrishamns kommun och har också varit lärare och handledare på Österlenskolan för Konst och Design.
Hon arbetar vid sidan av sitt konstnärskap som byggnadsarbetare och
hanterar alla slags verktyg och olika material utan problem.

 

Clara Norell

Clara Norell

Clara Norell är utbildad byggnadsingenjör och har arbetat med stads- och samhällsplanering under lång tid, bl.a. som verksamhetschef för ISU Malmö, Institutet för hållbar stadsutveckling. Clara har fungerat som kreativ coach under formandet av Bygga Konst/Land Arc Kids under 2019 och bidragit med ett stort och relevant kontaktnät inom samhällsplanering, arkitektur och byggande. Clara ledde under 2019 arbetet med de klasser som arbetat inom innovationsprojektet InnoCarnival, samt ansvarat för planering och upplägg av Bygga Konsts deltagande i Malmöfestivalen.

 

Charlotte Elm Ravn. Foto: Clara Norell

Charlotte Elm Ravn

Charlotte Elm Ravn har en bakgrund inom både scenkonst och bildkonst samt är utbildad ateljerista vid Reggio Emilia Institutet i Stockholm. Hon har flera års erfarenhet av att arbeta med konstnärliga uttryck tillsammans med barn inom förskola, skola och i olika workshops. I höstas arbetade hon med Simrishamns kommuns åk 4 i Kulturskolans regi, med utgångspunkt i ett besök på just Kivik Art Centre. Charlotte har även en egen konstnärlig praktik och är sedan 2019 medlem i ÖSKG.

 

MuralCentralen/Björn Carnemalm och Ingrid Sandsborg

Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm

Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm bildar tillsammans MuralCentralen, en förening för pedagogiskt arbete i större format. Båda är konstnärer, Björn utbildad vid Konsthögskolan i Umeå och Ingrid på Byam Shaw School of Art, (numera C.S.M), London, båda har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete. De arbetar med kollektiva projekt, workshops av olika slag och alla sorters pedagogiska konstprojekt, alltid med delaktighet som en röd tråd.
På Kivik Art Centre har Ingrid och Björn under 2019 arbetat med specialworkshops under våren och med Bästa Biennalen i november.

Permalänk till denna artikel: https://www.kivikart.se/land-arc-kids/pedagogerna/