Tillbaka till Bygga Konst / Land Arc Kids

Pedagogerna

Workshoparna i Bygga Konst/Land Arc Kids leds av Camilla Backman, Clara Norell och Pamela Nilsdotter, alla med mångårig erfarenhet av konstpedagogiskt arbete och hållbarhetstänkande.

Camilla Backman. Foto: Clara Norell

Camilla Backman

Utbildad bildkonstnär vid Goldsmiths College i London och har sedan examen 2001 arbetat
med och undervisat i konst i en rad olika former.
Camilla har stor vana vid att arbeta med barn och ungdomar i pedagogiska, kreativa och skapande
sammanhang. Under flera år var Camilla ansvarig för Kulturgarantins konstdel i Simrishamns kommun och har också varit lärare och handledare på Österlenskolan för Konst och Design.
Hon arbetar vid sidan av sitt konstnärskap som byggnadsarbetare och
hanterar alla slags verktyg och olika material utan problem.

 

Clara Norell

Clara Norell

Clara Norell är utbildad byggnadsingenjör och har arbetat med stads- och samhällsplanering under lång tid, bl.a. som verksamhetschef för ISU Malmö, Institutet för hållbar stadsutveckling. Clara har fungerat som kreativ coach under formandet av Bygga Konst/Land Arc Kids under 2019 och bidragit med ett stort och relevant kontaktnät inom samhällsplanering, arkitektur och byggande. Clara ledde under 2019 arbetet med de klasser som arbetat inom innovationsprojektet InnoCarnival, samt ansvarat för planering och upplägg av Bygga Konsts deltagande i Malmöfestivalen.

 
Pamela Nilsdotter

Pamela Nilsdotter

Pamela Nilsdotter

Pamela Nilsdotter arbetar sedan flera år som konstnär och har drivit egna projekt med barn i Sverige och Indien. Pamela har också jobbat på Kulturskolan, med Skapande skola för barn på museum och som bildlärare i grundskolan. Hon har varit konstpedagog på Konsthall och Konstcentrum samt kurerat Mackmyra skulpturpark ett par somrar.

Permalänk till denna artikel: https://www.kivikart.se/land-arc-kids/pedagogerna/