Konstresa för Kivik Art Centers Vänförening till Hamburg & Worpswede 15 – 17 maj 2020

Redan i vår arrangerar vi en spännande konstresa m.m. till norra Tyskland med konstciceron Thomas Kjellgren!

Program

Fredagen 15 maj

Avresa med svensk modern turistbuss och erfaren chaufför från Österlen via Lund och Malmö och via Öresundsbron vidare till Rödbyhavn. Härifrån lämnar färjan kl. 10.45 och cirka tre timmar senare är vi i Hamburg. Under resan berättar vår ciceron, Thomas Kjellgren, tidigare chef för Kristianstad Konsthall, om det vi kommer att få se och blandar bakgrund och analys på ett givande vis. Första besöket blir på privata Sammlung Falckenberg med över 1900 verk av modern konst och samtidskonst. Den internationella tidskriften Artnews håller samlingen som en av de 200 bästa muséerna i världen.
Senare checkar vi in på centrala Barceló Hotel Hamburg, beläget i trevliga omgivningar. För den som vill satsa på ett kulturellt evenemang ikväll kan vi rekommendera Hamburger Staatsoper som ikväll ger John Neumeiers balett ”Illusions – like Swan Lake” med musik av Tjajkovskij. Biljettpriserna ligger mellan ca 600 – 1 000 SEK beroende på kategori.

Lördag 16 maj

Frukostbuffé på hotellet. Förmiddagen bjuder på en höjdpunkt: En utflykt till konstnärskolonin Worpswede mellan Hamburg och Bremen. Kolonin grundades 1889 och blev en samlingspunkt och ett hem för viktiga konstnärer inom jugend, impressionism och expressionism. Idag finns här möjligheter att besöka flera utställningar, gallerier, workshops och andra besöksmål knutna till bland andra Paula Modersohn Becker och Otto Modersohn. Vi får en riktigt fin förmiddag i en charmig och relativt ”oupptäckt” del av Tyskland.
Vi avslutar med gemensam lunch innan det är dags att åka tillbaka till Hamburg. Kvällen står till eget förfogande. Många lockas av den nybyggda och akustiskt högstående Elbphilharmoni-byggnaden. Dessvärre är konserterna för våren redan utsålda, så även dessa datum, men den som ändå vill ha en glimt av den spektakulära byggnaden kan boka biljett och åka upp till utsiktsvåningen och få uppleva en mäktig utsikt över Hamburgs hamn och den nya stadsdelen Hafen City. Man kan naturligtvis också köa för sena återbud vid biljettkassan. För dem som vill erbjuder vi en gemensam välkomstmiddag inkl. dryck mot tillägg (ca SEK 700:-).

Söndag 17 maj

Frukostbuffé på hotellet. Vi tar sovmorgon och får möjlighet att riktigt njuta av den superfina frukostbuffén före utcheckning. Därefter följer en morgonpromenad till Hamburger Kunsthalle för guidad visning av aktuell utställning: ”Max Beckmann – Weiblich-Männlich”. Det blir även tid på egen hand för att titta på den fasta samlingen. Gemensam avskedslunch ingår idag och därefter påbörjar vi färden tillbaka norrut. Vi kan vid önskemål göra ett stopp i Tyskland för att göra lite inköp i någon av gränsbutikerna. Beräknad återkomst till Malmö är cirka 19.00 och till Kivik runt 20.30/21-tiden.

Resmål: Konstresa för Kivik Art Centers Vänförening till Hamburg & Worpswede

Datum: 15-17 maj 2020

Logi:
Hamburg: Barceló Hotel Hamburg, 4****. Detta 4-stjärniga hotell i centrala Hamburg på Ferdinandstrasse 15 erbjuder modern inredning och en elegant, italiensk restaurang. Perfekt läge intill Hamburger Kunsthalle, sjön Binnenalster, restauranger, caféer och butiker.
www.barcelo.com/en-gb/hotels/germany/hamburg/barcelo-hamburg

Transport:
Modern svensk turistbuss för samtliga transporter med erfaren chaufför

Pris:
SEK 6 980:-/person i delat dubbelrum (baserat på ca 25-30 deltagare)

I priset ingår:
Modern turistbuss för samtliga transporter samt erfaren chaufför
2 övernattningar i delat dubbelrum på beskrivet hotell inkl. frukostbuffé
Gemensam lunch dag 2 och 3 inkl. dryck
Entré och guidade besök enligt följande:
Sammlung Falckenberg
Konstnärskolonin Worpswede; Grosse Kunstschau, Kunsthalle samt Modersohn Haus
Hamburger Kunsthalle, Max Beckmann-utställningen “Weiblich-Männlich”
Medverkan av konstciceron Thomas Kjellgren
Skatter och lagstadgade avgifter, vägskatter samt paketresemoms

Frivilliga tillägg:
Enkelrum 1 500:- Solid avbeställningsskydd: 385:-
Frivillig välkomstmiddag på restaurang inkl. drycker: ca 700:-
Biljett till Neumeiers balett 15 maj: ca 600-1 100 beroende på kategori.

Villkor:
Resan är beräknad på ca 25-30 deltagare enligt ovan. BK Travel Solutions förbehåller sig rätten att justera priset med hänsyn till prisändringar som ligger utanför kontroll t ex valutakursförändringar, lokala skatter eller minskat deltagarantal. Resans pris anges i SEK och är beräknad på aktuell dagskurs (EUR). Särskilda resevillkor gäller och bifogas med anmälningsfakturan. BK Travel Solutions har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

Anmälan:
Birgitta Kjellander BK Travel Solutions AB Box 4052 203 11 MALMÖ
Telefon 040-60 60 220 eller mail info@bktravelsolutions.se
Sista anmälan: 2 mars – OBS! Begränsat antal platser!

Ladda ner denna information i en PDF >>

Permalänk till denna artikel: https://www.kivikart.se/konstresa-for-kivik-art-centers-vanforening-till-hamburg-worpswede-15-17-maj-2020/