Press

Klicka på länk för att ladda ner PDF.

För mer information kontakta Susan Bolgar
073-184 02 00
info@kivikart.se

Senaste pressmeddelandet, 2017-06-19

Nu bygger vi vidare!

Den åtta år långa rättsprocessen är över! Med det slutgiltiga beslutet i Mark- och Miljööverdomstolen i februari kan Kivik Art Centre nu fortsätta att utveckla sin verksamhet.

Det betyder att konstverken av internationellt kända konstnärer och arkitekter som idag visas i Kivik blir kvar: David Chipperfield & Antony Gormley, Petra Gipp & Kim Hedås, Snøhetta & Tom Sandberg, Matti Suuronen och Gert Wingårdh.

Nu bygger vi vidare med det unika konstverket Nine Towers for Jene av den minimalistiske pionjären Sol LeWitt (1928-2007). Sol LeWitts konst kan man se på de stora museerna, som MoMA, Tate Modern och Louisiana. Hans vackra, minimalistiska skulpturer finns i världens finaste skulpturparker, som Münster, Yorkshire Sculpture Park och Walker Art Center. Men det har inte tidigare funnits något utomhusverk av honom i Skandinavien, förrän nu, då man kan se Nine Towers for Jene växa fram på Kivik Art Centre i sommar, med tillstånd av Jene Highstein Estate.

Sol LeWitt’s Nine Towers for Jene är en 5 meter hög skulptur som består av nära 4 000 vita specialtillverkade cementblock. Verket är mycket representativt för hans konst. Det är en skulptur, men den är skapad av arkitektoniska medel och material. En pelarsal och ett tempel, som utmanar besökaren såväl visuellt som fysiskt, och som aktiverar den vackra omgivningen på Lilla Stenshuvud med skön kontrast och matematisk skärpa.

För mera information: kontakta Susan Bolgar 0731 84 02 00 eller Sune Nordgren 0734 26 58 30.

Kivik Art Centre öppnar sin elfte sommarutställning söndagen den 25 juni kl. 14.00. Välkomna!

Illustration: Christer Göransson, Mellanrum AB
Fri nyttjanderätt i samband med journalistisk användning angående Kivik Art Centre.

Ladda ner högupplöst foto genom att högerklicka på bilden ovan och välj ”Spara mål/länk som”.

Presslänkar

Dags att gå vidare efter konflikten för Kivik Art.
Krönika av Thomas Millroth, 2017-07-07 Sydsvenska Dagbladet

 

© Kivik Art Centre