Aktuellt

stängt för säsongen!

Tyvärr kunde vi i år bara ha öppet till 31 juli pga de ekonomiska förutsättningarna.
Vi tackar för alla besök och de frivilliga guiderna som gjorde det möjligt att ha öppet, och önskar er välkomna tillbaka nästa år.

Läs Ystads Allehanda:
KAC stängt för säsongen (prenumeranter)
eller ladda ner PDF.

Nu bygger vi Nine Towers

Nu är det sant: vi påbörjar bygget av Sol Lewitts Nine Towers som planeras invigas nästa år!

Ny tf ordförande

Kivik Art Centres mångårige styrelseordförande, Leif Malmströmer, har beslutat att avgå p.g.a. hälsoskäl. Han efterträds tills vidare av vice ordförande Bengt Eriksson, även han en mångårig styrelseledamot.
Leif Malmströmer har gjort en ovärderlig insats för Kivik Art Centre och lämnar ett stort tomrum efter sig. Arbete pågår för att rekrytera ny ordförande och ytterligare en ny styrelseledamot.

Ny projekt- koordinator från 1 maj

Kivik Art Centres tackar vår mångåriga projekt- koordinator Eva Fristedt för strålande insatser under de gångna åren! Eva går nu vidare till andra arbetsuppgifter.
Från den 1 maj tar Susan Bolgar över som ny projektkoordinator. Susan är kulturproducent, konstkonsult och kommer senast från tjänsten som kulturchef i Jönköpings kommun. Hon har under många år drivit företaget Kulturstrategi som arbetar inom området kultur och näringsliv/kultur och samhälle. Susan nås på info@kivikart.se eller 073-184 02 00.

Kivik Art Centre har vunnit även i Mark- och Miljööverdomstolen

Mark och Miljööverdomstolen har beslutat att det permanenta bygglovet som tidigare beslutats av Mark- och Miljödomstolen gäller, man tar inte upp fallet vidare. Beslutet går inte att överklaga. Det är med stor lättnad och glädje Kivik Art Centre nu kan blicka framåt och börja utveckla projektet.

Chipperfield vann Nobel Center

Chipperfield har utsetts som vinnare i arkitekttävlingen för det blivande Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Det första verk som Chipperfield gjort i Sverige är den omskrivna skulpturen Sculpture for the Subjective Experience of Architecture

Gormley och Chipperfield prisas

Anthony Gormley och David Chipperfield har blivit tilldelade ett av världens främsta kulturpriser, det japanska Praemium Imperiale, tillsammans med bland andra operasångaren Placido Domingo och filmskaparen Francis Ford Coppola.

Köp affisch

Köp en unik exlusiv affisch, tryckt i silk-screen i endast 100 exemplar, designad av den prisbelönte formgivaren Anders Malmströmer och signerad av Antony Gormley.
Köp affischen >>